Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

De CanonLO blijft vernieuwen!

KVLO Nieuws  |  22 mei 2024

​Door Hans Dijkhoff

Onze CanonLO geeft de geschiedenis van ontwikkelingen binnen de wereld van bewegen en sport en vooral de lichamelijke opvoeding weer vanaf de oprichting van (en voorlopers) van de KVLO. Dan denk je: dat wat er staat is goed. Maar het kan altijd beter. Door ontwikkelingen in de huidige tijd kan het voorkomen dat we zaken uit de geschiedenis anders moeten opschrijven of (her)indelen. Dat hebben we dan ook gedaan.

De redactie stelt zich ten doel de inhoud van de CanonLO up-to-date te houden en de vormgeving zo perfect mogelijk te krijgen. Doorlopend scrollen we door de vensters en biografieën om onvolkomenheden op te sporen. Het kan gaan om zinsconstructies, schrijffouten, witregels en dergelijke. De werkzaamheden aan de onderstaande pagina’s vereisten meer werk. Hier ging het om aanzienlijke redactionele aanpassingen.

Zoekfunctie
In het topic-praktijkartikel van Maarten Massink in LO2 2024 wordt gesproken over Turnvater Jahn: het turnen is niet uitgevonden in de turnzaal maar in de buitenlucht op de Hasenheide door Turnvater Jahn in 1811. 
Als je Jahn intypt in de zoekbalk kom je meerdere plekken binnen de CanonLO tegen waar over Jahn wordt gesproken. Dan kom je ook tegen waarom hij in de ban is gedaan. Veel leesplezier!

Biografie Oene Loopstra
Veel van de informatie over Loopstra stond te lezen in een ander venster. Door een herindeling is die nu vervat in Loopstra’s biografie. Door pop-ups toe te voegen staat de informatie nu bij elkaar.



Venster 1862
Met de kennis van nu zijn enkele stukken van dit venster herschreven. Ook hebben we gekeken of alle pop-ups en andere verwijzingen nog steeds werken. Dat doen we overigens bij alle vensters.

Venster 1890
Sinds augustus 2023 is LO een verplicht vak in het basisonderwijs en dient minimaal twee keer 45 min. te worden gegeven door een daartoe bevoegde leerkracht. Door deze ontwikkeling moesten we venster 1890, dat gaat over wetgeving, aanpassen zodat de huidige ontwikkelingen
daarin nu zijn meegenomen.

Venster 1983
Dit venster heeft een make-over gehad en gaat nu vooral over de KVLO als vakvereniging. Wat kan de KVLO betekenen voor de leden en wat zijn zoal de werkzaamheden? Dat wordt hier verteld​.



Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: