Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Anders Actieven in het Afsluitdijk Wadden Center (ACW)

KVLO Nieuws  |  24 juni 2024

De gepensioneerde collega’s van de KVLO, met als verzamelnaam de ‘Anders Actieven’ waren op 28 mei 2024 in het Afsluitdijk Wadden Center (ACW) op de Afsluitdijk in Kornwerderzand.

Het doel van deze bijeenkomsten is om collega’s te blijven ontmoeten in een bijzondere ambiance. Het resultaat is geslaagd. Deze dag wordt door een collega, ze had lang geaarzeld om er als eenling heen te gaan, aldus omschreven: ‘Wat een fijne sfeer is hier, het voelt als een warm bad, als thuiskomen. Heerlijk om weer collega’s te spreken, dat gaat vanzelf’.

In dit bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat en de Waddenvereniging is een zeer boeiend overzicht over alles van de Afsluitdijk. Van de aanleiding tot de aanleg, het proces van de bouw, de opening in 1932, tot en met de renovatie in de afgelopen jaren met alle aanpassingen voor de toekomst, zoals verhoogde waterstanden.  

Vanaf het dak van het gebouw is een prachtig uitzicht over het IJsselmeer, de Friese kust en de Waddenzee. Een ingenieur, die actief had meegewerkt aan deze renovatie, geeft een boeiende uiteenzetting en in de expositie was een compleet beeld van alles, ook van de nieuwe vismigratie-rivier.

Na de lunch vertelt Eric Pardon, nieuwe directeur bureau KVLO, over zichzelf en over de laatste ontwikkelingen van ons vakgebied, waarna hij aan collega’s die 50 jaar KVLO lid zijn hun Zilveren Speld overhandigt. Hierna is er nog tijd om vrolijk na te praten, onder het genot van hapje en een drankje. 

Tot de volgende bijeenkomst op 16 oktober 2024!

Karel Snel en Diny Bom



Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: