Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Minder vakbondsleden, KVLO stabiel (maar groei is nodig)

KVLO Nieuws  |  19 september 2024

​In september meldden verschillende media de voortschrijdende afname van het aantal vakbondsleden. De organisatiegraad is volgens het CBS (op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden) vorig jaar met 15 procent afgenomen. 

Het ledental is belangrijk voor de financiële onderbouwing van vakbonden, omdat leden zorgen voor contributie en die houden vakbonden draaiende. Bovendien staan bonden met meer leden sterker in onderhandelingen over onder andere cao's. En dat gaat over het salaris van alle onderwijsgevenden! Dus ook van niet-leden.

KVLO stabiel (maar groei is nodig)

Het ledenaantal van de KVLO is al enkele jaren stabiel op ongeveer 11.000 leden. Dit is mede te danken aan het besef binnen onze beroepsgroep van het belang van goede (juridische) ondersteuning en het behartigen van de belangen van lessen sport en bewegen in de politiek. Deze ondersteuning is cruciaal voor onze beroepsgroep.
 
Wel zijn er waarschijnlijk nog steeds collega’s binnen iedere vaksectie die nog geen lid zijn van de KVLO. We bereiken hen mogelijk niet met onze huidige communicatiekanalen. Daarom doen we een oproep aan jullie, onze leden: Is jouw collega al KVLO-lid? Bespreek het tijdens lunchpauzes of sectie-overleggen en informeer hen over de voordelen van het lidmaatschap! Jouw persoonlijke aanbeveling kan het verschil maken!



Meer informatie over het KVLO-​lidmaatschap kun je hier vinden!



Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen:
Klik op onderstaand thema voor meer informatie: