Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Bewegen in en om de school, met 2+1+2 geef je dit vorm!

KVLO Nieuws  |  15 februari 2023

Het 2+1+2 model is een kapstok voor de richtlijn van 5 uur bewegen (per week) voor kinderen en biedt een handvat voor verschillende instanties om interventies in te zetten. Het model dat de KVLO uitdraagt is gebaseerd op het Arnhemse 2+1+2 model, waarbij een integrale samenwerking tussen verschillende instanties heeft geleid tot meer beweegaanbod op en rondom school.

Dit willen wij de rest van Nederland niet onthouden! Het model biedt niet alleen kansen voor verbinding en samenwerking tussen leren bewegen, bewegen als doel en bewegen als middel maar ook tussen de diverse betrokken professionals bij deze vormen van bewegen. 

Tijdens deze lezing nemen wij u graag mee binnen de 2+1+2 en welke kansen en mogelijkheden er liggen in het faciliteren van de 2+1+2. Want dan hebben wij het over accommodaties waar bewegingsonderwijs wordt gegeven, schoolpleinen, schoolzone en schoolomgeving maar ook de buitenruimte! Dit alles om een leven lang met plezier bewegen voor iedereen mogelijk te maken!Oscar Scipio
Onderwijsadviseur PO KVLO


Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen:
Klik op onderstaand thema voor meer informatie: