Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Geen (grote) wijzigingen in coronabeleid voor PO en VO per 6 november 2021

KVLO Nieuws  |  5 november 2021
Het kabinet heeft op de persconferentie van dinsdag 2 november nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Hierin zitten geen grote aanscherpende maatregelen voor het funderend onderwijs (PO en VO). Dit betekent dat de meeste activiteiten georganiseerd kunnen blijven worden, onder de voorwaarden zoals die vanaf 25 september 2021 bekend zijn gemaakt ( zie de laatste protocollen ).

Het ministerie van OCW heeft aanvullende veeelgestelde vragen (Q&A) samengesteld om enkele specifieke vragen over o.a. bewegingsonderwijs/lichamelijke opvoeding te beantwoorden. Dat gaat o.a. over of er wel of geen QR-code moet worden getoond voor toegang tot onderwijs in externe accommodaties, zoals zwembaden, sportscholen etc..
 
De Q&A  m.b.t. bewegingsonderwijs c.q. lichamelijke opvoeding luidt:

Vraag:
Vanaf 6 november geldt het Coronatoegangsbewijs (CTB) bij het zwembad en in de sporthal. Geldt dat ook als dergelijke locaties worden bezocht in het kader van een schoolactiviteit?
 
Antwoord:
Het gebruik van het Corona Toegangs Bewijs (CTB) is verplicht voor onder meer sportbeoefening op binnensportlocaties. Dit geldt voor sporters en publiek in alle binnensportlocaties, inclusief sportkantines en terrassen, kleedkamers en andere binnen-voorzieningen. Jeugd tot 18 jaar is hiervan uitgezonderd. Daarnaast dient gekeken te worden wat het doel van de activiteit is. Een leraar die kinderen wegbrengt voor schoolzwemmen of begeleid met de gymles is uitgezonderd van de CTB-plicht gezien dit om het verrichten van beroeps- en bedrijfsmatige werkzaamheden gaat. Voor ouders/verzorgers of vrijwilligers geldt voor het wegbrengen van kinderen (in het kader van de zwemles, sportbeoefening) wel een CTB-plicht bij betreden van de publieke binnenruimte van de sportlocatie.

Zie hieronder alle veelgestelde vragen (Q&A’s) van de overheid:
 
 
Of
 
Nieuw (lesopafstand.nl)Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: