Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Studiereis dynamische schooldag Denemarken

KVLO Nieuws  |  21 april 2022

Ga je met ons mee? Van zondag 25 t/m donderdag 29 september 2022 organiseert Arko Sports Media in samenwerking met de KVLO en GLOS Educatief een inspirerende Studiereis Dynamische Schooldag naar Denemarken.


Deze studiereis heeft Denemarken als bestemming omdat dit land een goede afspiegeling biedt van het integreren van het thema 'bewegen' in het onderwijs. Zowel aan de kant van huisvesting als binnen het curriculum. Het Deense Ministerie van Onderwijs erkende bewegen al jaren geleden als belangrijke bijdrage aan beter onderwijs. Dat heeft in 2014 geresulteerd in een nieuw curriculum waarin leerlingen, naast hun lessen bewegingsonderwijs, minimaal 45 minuten per dag moeten bewegen op school. Dit heeft geleid tot creatieve oplossingen zowel binnen als buiten de gebouwde schoolomgeving, binnen het curriculum en in de samenwerking met sportverenigingen en andere lokale organisaties.
 
Inhoud
We bezoeken diverse organisaties en scholen die een actieve rol spelen binnen deze problematiek. We spreken met lokale betrokkenen die hun visie op en (praktijk)ervaringen met de dynamische schooldag delen. Op deze manier maken we je wegwijs in de Deense aanpak en krijg je inzicht in de verschillen én overeenkomsten tussen Denemarken en Nederland. Ook is er volop gelegenheid om met Deense experts en vakgenoten kennis en ervaringen uit te wisselen.
 
Tijdens de studiereis komt de dynamische schooldag op drie niveaus aan de orde:
  • Curriculum: lessen bewegingsonderwijs, brainbreaks en outdoor learning
  • Huisvesting: beweegvriendelijke en uitdagende schoolomgeving zowel binnen als buiten.
  • Samenwerking: samenwerking op lokaal niveau tussen scholen, sportclubs en gemeenten om bewegen te stimuleren
 
Er is nog een beperkt aantal plaatsen vrij. Meer info lees je op https://www.aanmelder.nl/studiereisdenemarken. Heb je interesse of vragen? Stuur dan uiterlijk 16 mei een bericht naar events@sportsmedia.nl.


Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: