Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Wist je dat? Loondoorbetalingsplicht

KVLO Nieuws  |  5 september 2024

Wist je dat je als je ziek bent recht heb op loondoorbetaling. Gedurende het eerste ziektejaar heb je recht op 100 procent van je salaris. Gedurende het tweede ziektejaar wordt je salaris gekort naar 70%. Voor het gedeelte van je dienstverband waarvoor je werkt of voor de werkgever wenselijk geachte arbeid verricht in het kader van re-integratie, niet zijnde jouw eigen werkzaamheden, ontvang je 100 procent salaris. 

Gedurende de ziekteperiode heb je ook plichten. Zo zal je tijdens je ziekte waar mogelijk moeten werken aan je re-integratie en terugkeer. De bedrijfsarts beoordeelt in het kader van de re-integratie wat wel en niet mogelijk is. 

Pas na twee jaar ziekte kan je dienstverband onder voorwaarden (dus niet in alle gevallen) eindigen waarna je in de meeste gevallen een uitkering ontvangt. 

Neem contact op met onze juridische afdeling​ alvorens zomaar in te stemmen met een beëindiging van je dienstverband. 

Eindigt je dienstverband tijdens ziekte, omdat je tijdelijke contract afloopt, dan neem je contact op met het UWV voor een Ziektewet- of WW-uitkering. 

Let erop dat je bij einde dienstverband in de meeste gevallen recht hebt op een ontslagvergoeding (de zogenaamde transitievergoeding).




Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: