Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

TeamNL Paralympische Talentdag

KVLO Nieuws  |  18 september 2024

(Bericht: NOC*NSF) Op zondag 20 oktober 2024 organiseert NOC*NSF in samenwerking met sportbonden de vijftiende editie van de TeamNL Paralympische Talentdag op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Deze dag biedt sporters (12-35 jaar) met een lichamelijke of visuele handicap een unieke gelegenheid om hun talent te verkennen in verschillende Paralympische sportdisciplines. Onder toeziend oog van bonds- en talentcoaches, huidige TeamNL sporters en andere experts krijgen deelnemers de kans sporten te proberen, informatie te verzamelen en al hun vragen te kunnen stellen.

 
Doorverwijzers spelen een cruciale rol
Als professional binnen de sport-, zorg- en onderwijssector kun je een belangrijke rol spelen in de sportbeleving van een kind of jongere met een handicap. Jij hebt inzicht in de interesses en vaardigheden van jouw leerling of cliënt en kunt helpen inschatten of topsport passend is en zo ja, welke sport dan de voorkeur heeft. Helaas blijkt namelijk dat jongeren met een handicap zichzelf niet altijd als talentvol beschouwen door ervaringen binnen de gymles of op het schoolplein. Echter weten we uit vele voorbeeldverhalen dat de betrokken professional dé cruciale factor is gebleken bij succesvolle instroom van talentvolle sporters in de Paralympische topsport- en opleidingsprogramma’s. Jij maakt het verschil!
 
Meer informatie en aanmelden?
Pre-registreren voor de Talentdag van zondag 20 oktober kan tot 10 oktober via deze website: Talentdag - NOCNSF. Bij vragen kan contact worden opgenomen via paralympischtalent@nocnsf.nl.​
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Jill Marsé
Projectleider School & Omgeving
NOC*NSF Breedtesport


Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen:
Klik op onderstaand thema voor meer informatie: