Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Herinnering aan prof. dr. Adri Vermeer

KVLO Nieuws  |  15 maart 2023

(Tekst: Hilde Bax)  Op maandag 13 maart bereikte ons het verdrietige bericht dat Adri Vermeer op 86-jarige leeftijd is overleden. 

In zijn leven bleef hij tot op hoge leeftijd betrokken bij de wereld van de lichamelijke opvoeding en de orthopedagogiek.

Na het afronden van de Calo werkte hij in het basis- en voortgezet onderwijs als leraar lichamelijke opvoeding en studeerde pedagogiek.

Na deze studie ging Adri als wetenschappelijk medewerker aan de slag bij de Interfaculteit Lichamelijke Opvoeding/Bewegingswetenschappen aan de VU en promoveerde hij op een onderzoek naar de bewegingszorg in de kinderrevalidatie (1983).

Aan de Universiteit Utrecht startte Vermeer als bijzonder hoogleraar (1986) en hij werd in 1991 gewoon hoogleraar (ortho)pedagogiek.

Na zijn emeritaat (2001) schreef Adri zowel nationaal als internationaal nog tal van artikelen.Twee recente artikelen van Adri Vermeer voor de Lichamelijke Opvoeding zijn:
Vermeer, A. (2019). Naar een theorie voor het bewegingsonderwijs (1): een ecologisch psychologische benadering.
Vermeer, A. (2019). Naar een theorie voor het bewegingsonderwijs (2): de competentie theorie. 

Adri Vermeer, bedankt voor je inzet voor de lichamelijke opvoeding en je hart voor de kinderen met een beperking.


Meer over Adri Vermeer is nog op zijn website te vinden.Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen:
Klik op onderstaand thema voor meer informatie: