Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Twintig jaar Olympic Moves: School Final in Arnhem

KVLO Nieuws  |  10 juni 2022

​Vandaag vindt de 20ste editie van Olympic Moves the School Final op Papendal plaats! Meer dan 6.000 leerlingen en zo'n 1.000 gymleraren van 300 middelbare scholen reizen af naar Arnhem om daar de finales te spelen van 18 verschillende sporten – van voetbal tot minitrampoline en streetdance.

Onderwijs en sport komen samen
Door Olympic Moves krijgen middelbare scholieren de kans om met elkaar deel te nemen aan diverse sporten en het plezier hiervan samen te beleven. Ze nemen het tegen elkaar op in de regionale finales en vervolgens tijdens de School Final.

"Een schoolsportevenement als Olympic Move is een linking pin tussen bewegingsonderwijs en de sport", vertelt Cees Klaassen, directeur KVLO Nederland. "Op een dag als vandaag zien we onderwijs en sport prachtig samenkomen. Goed leren bewegen op school legt een belangrijke basis voor een blijvende en duurzame deelname aan de sport- en bewegingscultuur. En dat is wat we willen! We zijn blij met weer een succesvolle editie van Olympic Moves."

Jongeren bereiken op cruciale leeftijd
Olympic Moves is van groot belang voor de schoolsport in Nederland, het merendeel van de kinderen op de basisschool doet aan sport, maar eenmaal op het voortgezet onderwijs stopt een aanzienlijk deel met sporten. Het doel van Olympic Moves is om scholieren tussen de 12 en 18 jaar kennis te laten maken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. 

Marc van den Tweel, algemeen directeur NOC*NSF: "Tijdens de coronacrisis konden we veel minder sporten. We zien nu gelukkig enig herstel, maar juist de groep tussen de 12 en 18 jaar blijft achter in alle opzichten. Fysiek, mentaal én sociaal is sport een belangrijk onderdeel van je leven, juist in deze fase. OIympic Moves is een prima impuls; fantastisch dat er zoveel scholieren vanuit het hele land meedoen."

(Online) bijwonen
Olympic Moves is live te volgen via de Olympic Moves Live app, powered by Echnaton FM (IOS & Android). Via deze app kan je naast de belangrijkste informatie, zoals programmaboekjes per sport, meekijken en -luisteren.

Over Olympic Moves
Olympic Moves is een initiatief van KVLO en NOC*NSF. Gezonde Generatie is sinds 2020 partner van Olympic Moves. De competitie is sinds 2002 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland.
Dit jaar doen er zo’n 300 middelbare scholen mee - bijna de helft van alle middelbare scholen. Olympic Moves is een sportcompetitie die jongeren enorm aanspreekt, en is daardoor een uniek platform om jongeren te kunnen bereiken en te inspireren. 


Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen:
Klik op onderstaand thema voor meer informatie: